Nosteboden_topp
ramme
alternative image
 

En natt i februar

av Staffan Göthe

 

"En natt i februar" er historien om den lille gutten som ligger i sengen sin og ikke får sove. På skolen blir han nemlig plaget av ”bønnien”, den verste gutten i klassen. Noe forferdelig skjedde da de var på skitur med skolen sammen dag, og får tankene til å hoppe rundt i hodet hans og hindre ham i å sove. Han er lei og redd, og prøver å tenke på tusen andre ting enn det som har skjedd. Vi ser aldri gutten selv, men gjennom små glimt og ting som tankene, personifisert av tre skuespillere, får vi hele historien om det vonde gutten har opplevd. Skuespillerne hopper inn og ut av en rekke roller og viser mennesker i hans nærmiljø.

"En natt i februar" er en stemningsfull, humoristisk, poetisk og lekende forestilling. Den er trist, spennende og litt morsom, med nyskrevet musikk som underbygger og fremhever stemningene og historien.

 

Stykket har et ekstremt aktuelt tema, og både barn og voksne vil kjenne seg igjen, da det handler om barns erfaringer og opplevelser i hverdagen, og om hvordan omverdenen – representert av foreldre, lærere, venner og medelever – bidrar til hvordan barna opplever og bearbeider ting. Hendelser som – spesielt for voksne – kan virke ubetydelige, kan føre til store problemer og bli grunnlag for ekstremt mye bekymring for et barn.

 Forestillingen hadde premiere i feb. -02, og ble også i april samme år invitert til Florø Kommunes temadager om ”Vennskap og mobbing” der vi spilte forestillingen for ungdomsskole trinnet. Stykket fikk utrolig bra respons, og ble våren – 03 tatt opp igjen, og skal i februar –04 på oppfordring opp igjen for fjerde gang. Mer enn 13 000 skolebarn har hittil sett stykket (pr. 01.10.06), og responsen er overveldende bra. Mange skoler jobber mot mobbing, temaet er mer aktuelt enn noensinne, og det er viktig å komme problemene i forkjøpet med holdningsskapende og forebyggende tiltak.

 

Vi kan også, dersom det er ønskelig, utarbeide et opplegg med dialog mellom publikum og skuespillere om forestillingen. I februar -04 la byråd Hans Carl Tveit (V) frem en handlingsplan mot mobbing i Bergen Kommune, og Krabatene var i den anledning invitert til å spille forestillingen for å poengtere problematikken. "En natt i februar" har gjennom Den Kulturelle Skolesekken i Hordaland vært på turné flere ganger, og den er også spilt på festivalene Nystemt (Festspillene i Bergen) juni 2005 og Mini Midi Maxi (DNS/ Vestlandske Teatersenter og HiB) november 2005.

 

 

Skuespillere: Irene Ahnéll, Andreas Holt og Knut Olaf Elvik / Jan Holden
Regi: Utarbeidet av skuespillerne
Musikk: Yngve Dyvik
Scenografi: Irene Ahnéll
Kostymer: Andreas Holt
Lys: Harald Midthun/ Sigve Sælensminde
Turnérigg: Knut O. Elvik
Tekniske krav: Totalt mørklagt sal og 3-faset strømuttak
Publikum: 1. - 4. klasse, 5. - 7. klasse
(har også vært spilt for ung.skoletrinnet)
NB. Max 140 - 150 pr forestilling
Referanser:

Turid Fadnes, Barnas Hus 55 90 47 20
Kari Vik, DKS Hordaland, 55 23 99 71

 

Symbol

Presse

 
En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar En natt i februar
bunn