Nosteboden_topp
ramme
alternative image
 

I KJØMDA...

 

Skillelinje

"LYKKELIG MED SUKKER PÅ"

- en Prøysenkabaret -

 

I anledning Prøysen-jubiléet har Krabatene blitt oppfordret til å lage en Prøysen-forestilling for barn :) Vi gjør det med den største glede!!

 

Prøysen var en fantastisk visekunstner, og det er en kulturskatt som er viktig å videreformidle og holde levende også til nye oppvoksende generasjoner - og dette er en sterkt medvirkende årsak til at Krabatene ønsker å gripe fatt i akkurat dette materialet. Man kan lese på Prøysenhuset sine nettsider at det overordnede målet for prosjektet Prøysen 2014 er å skape økt kjennskap til Prøysens forfatterskap. Visjonen deres er at bedre kjennskap til hans forfatterskap vil inspirere til å skape ny litteratur, musikk og andre kunstuttrykk.

 

"Lykkelig med sukker på" blir en liten musikalsk kabaret for barn, og vi velger ut et herlig knippe viser og barnesanger. Vi har tidligere særdeles god erfaring med musikalske kabareter og 'visestoff', bl.a. fra skillingsvisekabareten "Lys i Lampen".  Vi ønsker derfor å videre utvikle det musikalske og sceniske 'språket' derfra, bl.a. med tanke på instrumenter og lek med tekster og toner. Forestillingen er bestående av fire medvirkende. Instrumentene som skal brukes er bl.a. piano, trekkspill, vaskebrett, flasker og baljebass.

 

Inspirert av Prøysens og Vestlys egen Romeo Clive og Kanutten, vil rammen for forestillingen være en liten omreisende gatemusikant-trupp med kofferten full av musikk og instrumenter, viser og historier. I tillegg vil historien om Prøysens liv gå som en rød tråd gjennom forestillingen.  

 

"LYKKELIG MED SUKKER PÅ" har Bergenspremiere lørdag 8. november kl. 13.00 under SCUBA-festivalen på Barnas Kulturhus i november. Festivalen har i år Krabatene som tema og skal markere feiringen av Krabatenes 20 års jubileum.

 

Forestillingen kan også bestilles - vi kommer gjerne på besøk ;)

 

Medvirkende:

Irene Ahnéll - musiserende skuespiller  (Bergen)

Hilde A. Hagesæter - skuespiller (Lindås)

Lars Sveinung Lid - musiker (Osterøy)

Tarjei Vatne - musiker         

 

 

 

"MYSTERIET I PEPPERKAKEBYEN"

- en førjulsmusikal for hele familien -

 

Bli med til Pepperkakebyen og møt dem som bor der. Hvordan lever de? Hva hender dem?

 

"Mysteriet i Pepperkakebyen" er en hjertevarm, stemningsfull, morsom og spennende førjulsmusikal som Krabatene i samarbeid med Kulturoperatørene satte opp i 2010 og 2011 på henholdsvis Forum Scene og Salem.

Visjonen vår med prosjektet var å lage en ekte bergensk juleforestilling, full av sjarme, julestemning, varme og teatermagi. Vi ønsket (ønsker:) å etablere en Bergens egen juleforestilling, med en historie inspirert av byens egen Pepperkakeby . "Mysteriet i Pepperkakebyen" var en stor suksess begge gangene det ble satt opp, og vi har i årene etterpå mottatt masse henvendelser og fra publikummere som gjerne ville sett den på en bergensk scene igjen. Krabatene sikter derfor mot at ”Mysteriet i Pepperkakebyen” skal settes opp i begynnelsen av desember 2014 på det relativt nyåpnede Cornerteateret på Møhlenpris.

 

Vi kommer tilbake med konkret premieredato og spilleplan ;-)


Pepperkakefolket i Pepperkakebyen forbereder den store tradisjonsrike førjuls-byfesten på Stortorget midt i desember. Julegaten og juleutstillingene skal åpnes, og det store juletreet skal tennes. Bakermester Hjalmar Hjortetakk har lagt sin sjel i å bake det fantastiske pepperkaketreet, som er større og flottere enn noensinne. Det er dekket med langbord, og julegatelysene er hengt opp. Alle gleder seg voldsomt.

Men når dagen kommer er alt ødelagt og rotet til, og pepperkaketreet er knust. Alle er i sjokk, og og byfolket er veldig lei seg nå som festen står i fare for å bli ødelagt.

Byens politiinspektør, NonStop, er raskt på plass for å etterforske saken. Men inspektør NonStop er det lite hjelp i, han er så febrilsk opptatt med å være politi, at han ikke finner ut som helst. Mistanken rettes omsider mot herr Mutzepuckel, kjent som Mulke-Monsen. Han får skylden ettersom alle vet at han er en sur og bitter gammel gubbe som hater alt som er koselig og hyggelig. Byfolket raser, og forlanger at mannen blir straffet. Mulke-Monsen blir følgelig satt i kakebu.

Frøken Pomerans aner de velkjente uglene i mosen, og sammen med tjuagutten Tusseladden driver hun litt eget detektivarbeid og finner ut hvem som egentlig står bak raseringen av festen.  

 

Medvirkende inkluderer:

Andreas Holt, Karin Stautland, Tor Halvor Halvorsen, Irene Ahnéll, Hilde Alvær, Harald O. Nødtvedt, Margareth Hosøy, Idar Åserud-Løvlid m.fl.

 

Regissør: Lars Sørhus

Musikk: Lars Sveinung Lid

Idé & manus: Irene Ahnéll

Produsent: Camilla Svingen

 

Se også www.pepperkake.info for mer informasjon, bilder og musikk-/videoklipp

 

Gå gjerne også inn på https://www.facebook.com/pepperkake og sett tommelen opp der ;)

 

 

Skillelinje

bunn