Nosteboden_topp
ramme
alternative image
 
Irene Ahnell

Teaterkompaniet KRABATENE 20 år!

Etablert 1994

- tildelt Bergen Teaterforenings pris RAMPELØKTEN for 2003 -

 

Krabatene er et av  Bergens mest etablerte teaterkompanier, med hovedfokus på teater for barn og unge - og fra og med 2014 er Krabatene inne på 'egen linje' i Bergen Kommunes kulturbudsjett. En strålende gave til jubileet!

 

Kompaniet drives av kunstnerisk leder Irene Ahnéll, som også er manusforfatter og eneste fast tilknyttede skuespiller, men siden Krabatenes teaterproduksjoner, alltid krever flere utøvere, knytter kompaniet til seg samarbeidspartnere etter behov. I tillegg til å være et kontinuerlig barneteatertilbud i Bergen og Hordaland, bidrar Krabatene til at mange frilansere innen teater og kultur i Bergen og Hordaland får arbeid.

 

Krabatenes visjon og kunstneriske målsetning bak enhver produksjon, er å lage teater og fortelle historier som gir innsikt i tilværelsen og utsikt til verden. Vi tar utgangspunkt i abstrakte temaer; bilder, tanker, myter, historier som utfordrer og pirrer fantasien, og som bidrar til vitalitet og lekenhet. Vi søker i stor grad et poetisk uttrykk - samt med enkle virkemidler å oppnå øyeblikkets opplevelse av undring og teatermagi.

Det er viktig for oss å skape historier som berører, griper, utvikler og stiller spørsmål. Målet er å gi barn og voksne minneverdige forestillinger, der barn og voksne sammen koser seg om opplevelsen.


Krabatene får også stadig forespørsler fra skoleverk, næringsliv, kommuner m.m. om kurs, undervisning, konferansier, regi, produksjon og bruk av teater i andre sammenhenger enn på scenen, og vi tilrettelegger og skreddersyr forestillinger, happenings og stunts etter oppdragsgiver ønsker og behov. Krabatene står for kvalitet, og får henvendelser år etter år fra samme oppdragsgivere, i tillegg til at vi får mange nye oppdrag basert på anbefalinger fra fornøyde kunder.

I åre feirer Krabatene 20 års jubileum! Under Barnas Kulturhus sin egen teaterfestival SCUBA i november skal

dette markeres stort. Krabatene blir årets 'festivaltema', og det skal spilles forskjellige Krabat-forestillinger hver

dag gjennom hele festivalperioden. Det blir som en egen liten Krabatene-festival! Informasjon vil komme etterhvert.

Les mer om Irene Ahnéll her

 

bunn